Review: Grimm’s Snow White

Soms heb je van die films die zo speciaal zijn, daar moet je wel je blog voor afstoffen om er een review over te schrijven. Zo ook “Grimm’s Snow White” van The Asylum. Voor wie The Asylum niet kent: beruchte productiestudio van Mockbusters, films die overduidelijk een kopie zijn van een bekende filmhit die rond hetzelfde tijdstip uitkomt, met de bedoeling om op dat succes mee te liften. Bijvoorbeeld de recente film Atlantic Rim.
Het resultaat hoeft niet altijd slecht te zijn. Maar is dat meestal wel.

Al snel wordt de achtergrond uit de doeken gedaan: een meteoriet is ingeslagen en heeft gezorgd voor het ontstaan van de monsters die de krachten van deze meteoriet (gevallen ster, Stardust) bewaken, en elven die magie kunnen gebruiken en eveneens de meteoriet bewaken.

Dat was even wat random background story. De rest van het verhaal kan vrij kort samengevat worden: er zijn 2 koninkrijken, 1 met een prins, en 1 met een koning, koningin en prinsesje. De koningin aast op de meteoriet en diens magie, de koning gaat eigenlijk al vrij snel dood omdat de monsters zijn kledingstijl niet kunnen waarderen, huntsman neemt prinsesje mee de bossen in, maar slaagt er niet in haar te doden omdat dezelfde monsters opnieuw opduiken, en de prinses wordt gevonden door elven.

Jazeker, niks geen dwergen. ELVEN. Waarvan 1 dwergelf om het nog een beetje goed te maken.

Gimli_scowl2

Natuurlijk is er heel veel drama en epische battles, waarvan ik jullie de hoogtepunten niet ga ontnemen. Ja, dit zijn spoilers, maar het maakt niet uit want de kans dat je deze film gaat kijken of dat de spoilers je boeien is astronomisch klein.

Bijvoorbeeld:

  • De elven kunnen onzichtbaar worden, maar zodra Snowwhite hen voor het eerst ziet werkt deze gave nooit meer, met name niet in de honderd situaties waar het een logische zet zou zijn, zoals kastelen en steden infiltreren, prinsen in het geheim vermoorden, je verstoppen voor paleiswachten of de koningin vermoorden.
  • Dark Elves! Deze groep elves heeft zich jaren geleden afgesplitst van de gewone elven omdat ze hun kledingstijl niet konden verdragen. Zij kleden zich nu in het zwart en zijn getraind in het pad van de Ninja.
  • Onze prins kan goed steken, maar zodra je een wapen tussen zijn buik en arm steekt, gaat hij vijf minuten van zijn stokje.
  • Snowwhite is op jonge leeftijd naar een klooster gestuurd, waar ze heeft leren boogschieten en zwaardvechten met de snelheid van het licht.
  • De Koningin heeft absoluut geen enkele useful skill, behalve mannen in haar macht krijgen; helaas stuk voor stuk Stormtroopers.
  • Epische sword battle tussen Snowwhite en Evil Queen: vijf hele seconden, flawless victory voor Snowwhite.
  • Gedurende zo’n beetje het complete laatste kwart van de film zijn een Random Palace Guard en een Random Elf verwikkeld in een gevecht op leven en dood ver weg van alle andere actie, ver weg van koningin, Snowwhite, elven, legers, enzovoorts. Niemand ziet hun epische strijd en als de koningin sterft, gaat de Random Palace Guard maar een biertje drinken en heeft er geen zin meer in.
  • Gedurende de hele film wordt er ontzag gekweekt voor het enorme leger van de koningin; en terecht, als dit eindelijk in beeld komt, zien we vijfentwintig onbewapende forse kerels. Waarom de Koningin er zo blij mee is, mag men raden.
  • Schijnbaar is het handiger voor de koningin om haar welgevormde gevangenen eerst halfnaakt in haar Dungeon op te sluiten, compleet geboeid, omdat ze dan makkelijker met haar kunnen vozen en haar kunnen behagen.
  • Elven maken gebruik van een magie die lijkt op The Force. Ergo: The Dragon Force.
  • als de prins sterft verzamelt de prinses de zeven elven om hem weer tot leven te wekken. Elven zijn Dragon Balls.

Oh, en hier is de trailer:

Tags:,

Laat een reactie achter